Szervezetfejlesztés

Szervezeti diagnosztika és tanácsadás

Mi a szervezetfejlesztés?

A pozitív munkakörnyezet és a hatékony munkavégzés megteremtéséhez és fenntartásához, elengedhetetlen az állandó vagy időszakos szervezetfejlesztés. Ennek kulcsfontosságú tényezője, hogy a szervezet egészére kiterjedő, teljes körű diagnosztikai és szervezetfejlesztési módszerekkel, eszközökkel legyenek támogatva, egyéni és/vagy szervezeti szinten is a kisebb vagy nagyobb cégek.

A szervezetfejlesztésnek jelentős szerepe van a vállalati kultúra jobbá tételében, a változásokhoz való gördülékenyebb alkalmazkodásban, de szervezetfejlesztéssel meghatározó eredményeket érhetünk el az új irányvonalak megtalálásában és a fejlődés támogatásában is.

Mit tudok tenni?

A szervezetfejlesztés során a helyzet megismerését és megértését strukturált és irányított egyéni és csoportos interjúkkal végzem, valamint olyan diagnosztikai eszközökkel, amelyek alkalmasak az egyéni és a csapat szintű elakadások diagnosztizálásához. Az eredmények függvényében fejlesztő javaslatot teszek. Az ütemezést és a kivitelezés módját a szervezet működési ritmusához igazítjuk.

Szervezetfejlesztés, szervezeti diagnosztika

Milyen témákban vagyok kompetens?

\

Vezetők támogatása:

vagány, agilis, innovátor, megtartó és coach típusú vezetői munka gyakorlásának segítése.
\

Kiemelt munkatársak és kulcsemberek támogatása:

képességek és kompetenciák felmérése; karriercélok tisztázása, a megtartó erőt jelentő tényezők felmérése, karrierterv, előmeneteli stratégia felvázolása, képzési terv összeállítása, eredményesség kritériumainak meghatározása, nyomon követése, teljesítményértékelés.
\

A szervezeti hatékonyság és jóllét csökkenése, amikor Ön vezetőként az alábbiakat tapasztalhatja

– egyéni szinten: elakadás, kiégés
– eredmények hiánya és ügyfélpanaszok vannak
– konfliktusokkal terhelt munkakapcsolatok,
– nagy a fluktuáció
– sok a veszekedés, a dolgozók egymásra mutogatnak, bűnbakot keresnek.

Miért lehet fontos a szervezetfejlesztés?

Legyen szó a különböző döntéshozási folyamatokról, a munkakapcsolatokban tapasztalható problémákról, a szervezetre jellemző kommunikációról, a konfliktuskezelésről vagy a munkavállalóknak kínált jövőképről, a megfelelő szervezetfejlesztési módszerekkel bármely szervezet belső viszonyai javíthatók. A teljes körű szervezeti diagnosztika és szervezetfejlesztés segít a hatékonyság növelésében, miközben hozzájárul a pozitív munkakörnyezet megteremtéséhez és fenntartásához.

A szervezetfejlesztés:

\

növeli a szervezet teljesítményét

\

javít a szervezet rugalmasságán, alkalmazkodó képességén

\

segíti a munkavállalók kooperációját

\

egyéni és szervezeti szinten is segít az új utak megtalálásában és a fejlődésben

\

támogatja a munkavállalókat és a szervezetet az új kihívásokra való felkészülésben

Mikor lehet szükség tanácsadó segítségére?

Akár kisebb vállalkozásokról, nagyobb cégekről vagy más típusú szervezetekről van szó, a változásokhoz való folyamatos alkalmazkodás a hierarchia minden pontján elkerülhetetlen. A különböző iparágak piaci viszonyai változnak, munkakörök szűnnek meg és jönnek létre, és szinte folyamatosan újabbnál újabb igényekhez kell alkalmazkodni. Éppen ezért fontos, hogy egy szervezetet se érjenek váratlanul a változások, és a munkavállalók minden szinten megfelelő tanácsadói segítséggel készüljenek fel a váratlan helyzetekre.

Szervezeti tanácsadói munkám fókuszában is a fejlesztés, az elakadások oldása áll. Ennek része a problémás helyzet megismerése, feltárása, értelmezése és a megoldási javaslatok kidolgozása. A szervezetfejlesztés során nagy hangsúlyt fektetek a szervezet állapotára vonatkozó pontos adatgyűjtésre, az erősségek és a gyengeségek felmérésére, valamint az elérhető célok meghatározására. A szervezeti diagnosztika folyamata során ügyfeleimmel közösen alakítjuk ki azt a stratégiát, amely a kijelölt irányba terelheti a szervezet működését.

Milyen helyzetekben érdemes javítani a szervezet működésén?

\

Amikor egy szervezet egy-egy új rendszert kíván bevezetni, ugyanakkor a vezetőség nem szeretné, ha a dolgozók ellenállása akadályozná a teljesítmény növekedését.

\

Amikor a dolgozók egyre nagyobb számban tapasztalnak kiégést, így nehezen tartják fent az eredményes munkához szükséges motivációt.

\

Amikor egy vállalat eredményesebb szeretne lenni, és emiatt szervezeti kultúráján is javítana.

Szervezetfejlesztési referenciáim:

– Innovációs és Technológiai Minisztérium: Támogató és fejlesztő feladatok ellátása, szervezetfejlesztés, vezetőképzés, csapatépítő alkalmak szervezése.
– Budaval Zrt.: Kompetenciaalapú alkalmasságvizsgálat vezetői munkakörökre.
– Kompetenciaalapú kiválasztási és fejlesztési módszer kidolgozása a Paksi Atomerőmű blokkügyeletes személyzete számára
– Kompetenciaalapú e-learning tananyag kidolgozás a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetői számára értékelés és visszajelzés témában
– Clarion Hungária Elektronikai Kft.: Kompetenciaalapú kiválasztási és fejlesztési módszertan kidolgozása.
– Nemzeti Munkaügyi Hivatal: Álláskeresési és karrier tanácsadás. Kérdőívfejlesztés, részvétel a Nemzeti Pályaorientációs Portál felépítésében (http://eletpalya.munka.hu)
– „Egész életen át tartó tanulás” program keretében megvalósuló „IT Supported Training and Coaching for Cross-Cultural Competences”című projekt szakértői támogatása, a projekt termékeinek szakértői véleményezése, a projektet támogató szakértői csapatban való részvétel és együttműködés
– Outplacement program kidolgozása és levezetése a Magyar Kereskedelmi Bank elbocsájtott dolgozói számára
– Assessment Center módszerek és eszközök kidolgozása projektvezetői munkakörökre az International Project Management Association megbízásából

írjon üzenetet

Vegyük fel a kapcsolatot, hogy segíteni tudjak céljai elérésében! Várom megkeresését!

5 + 6 =