Rólam

repaczki_rita-20150910Dr. Répáczki Rita vagyok, az ELTÉ-n végeztem tanácsadó szakpszichológusként, és a doktori fokozatot is ott szereztem. A gyakorlati munka mellett mindig is foglalkoztatott a jelenségek tudományos háttere, és az, hogy a már meglévő megoldások mellett milyen újdonságok lehetnek még, amikkel érdemes bővíteni szakmai portfóliómat annak érdekében, hogy a választott szemlélet, módszer és eszköz a kliens számára tényleges megoldást kínáljon.

Évek óta foglalkozom pszichológiai tanácsadással és coachinggal. Munkám során a hatékony életvezetés, az önmenedzselés, a karriermenedzsment és a hatékony vezetés kérdésköréhez kapcsolódó témák állnak tevékenységem fókuszában. Tanácsadói munkám során elsősorban az akut elakadások kezelésében, a karrierrel, az álláskereséssel, a munka és a magánélet összeegyeztetésével, valamint a munkával, a vezetői tevékenységgel kapcsolatban felmerülő kérdések megoldásában segítem klienseimet, azaz a magánéleti, a munkához kapcsolódó, és speciálisan a vezetői és a vállalkozói szereppel kapcsolatos kérdésekkel egyszerre foglalkozunk a folyamat során.

HR tanácsadóként több ízben vettem részt kompetenciarendszerek kidolgozásában, kiválasztási folyamatok kivitelezésében, tapasztalatot szereztem a pszichológiai tesztek, a kompetencia- és viselkedésalapú interjúk alkalmazásában. Látom nap mint nap, hogy a munka és a magánélet közötti egyensúly megtalálása mekkora kihívások elé állítják az életben és a munka világában érvényesülni akarókat.

Hiszem, hogy a változás, a fejlődés kulcsa az emberben van, és azok a tanácsadási helyzetek inspirálnak leginkább, amelyekben a klienseim felismerik és elfogadják a tényt, hogy a változás (a változtatás) kulcsa bennük van. Azaz képesek szembenézni saját felelősségükkel, aktívan tenni azért, hogy a fejlődés, a változás megvalósuljon az életükben.

Azért választottam a pszichológusi, a coach pályát, mert hiszem, hogy érdemes segíteni másokat abban, hogy megtalálják saját útjukat. A tanácsadói munkám során a célom, hogy támogassam klienseimet a fontos célok megfogalmazásában, elérésében, azaz abban, hogy saját maguk hozzanak létre olyan helyzeteket, amelyek során örömforrássá válik a magánéletük, a munkájuk. Ha ugyanis egyszer megtapasztaltuk, mekkora ereje van annak, ha a magunk által fontosnak tartott célokat kitűzzük és elérjük, akkor az hihetetlenül megerősít bennünket, ami által bátrabban, önbizalommal felvértezve éljük tovább az életünket – úgy magánemberként, mint a munkában.

Képzettségeim

  • Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pszichológia Tudományok doktora végzettség
  • Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület, Life Coach végzettség
  • Eötvös Loránd Tudományegyetem, Tanácsadó szakpszichológus diploma
  • Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pszichológus diploma, Pszichológia szakos tanár diploma

Munkatapasztalataim

  • 2006 óta foglalkozom pszichológiai tanácsadással és coachinggal magánéleti, valamint a vezetői tevékenységhez kapcsolódó témákban
  • 2007 óta dolgozom HR tanácsadási és munkapszichológiai területen
  • 2008 óta tartok tréningeket és foglalkozom egyetemi oktatással

Itt léphet kapcsolatba velem

Itt találkozhat velem

rtl-klub_logo-2015   klub_radio_logo-2015   cosmopolitan-logo-2015   ridikul_magazin-2015      ELTE_logo-2015

life_garden_logo-2015   hr_portal_logo-2015        profession_logo-2015     bme_logo-2015

wolters_kluwer_logo-2015  alkalmazott_pszichologia_logo-2015    uzleti_pszichologia_logo-2015   magyar_coaching_pszichologiai_egyesulet_logo-2015   magyar_pszichologia_tarsasag_logo-2015