Rólam

Rólam

Az ELTÉ-n végeztem tanácsadó szakpszichológusként, ahol azóta doktori fokozatot is szereztem. A gyakorlati tevékenység mellett mindig is foglalkoztatott a jelenségek tudományos háttere, és az, hogy a már meglévő megoldások mellett milyen újdonságok lehetnek még, amikkel érdemes bővíteni szakmai portfóliómat annak érdekében, hogy a választott szemlélet, módszer és eszköz a kliens számára tényleges megoldást kínáljon.
Évek óta foglalkozom pszichológiai tanácsadással és coachinggal. Munkám során a hatékony életvezetés, az önmenedzselés, a karriermenedzsment és a hatékony vezetés kérdésköréhez kapcsolódó témák állnak tevékenységem fókuszában, ezekkel a területekkel elméleti és gyakorlati szinten is foglalkozom.
\

Tanácsadói munkám

során elsősorban az AKUT ELAKADÁSOK kezelésében, a KARRIERREL, az ÁLLÁSKERESÉSSEL, a MUNKA ÉS A MAGÁNÉLET ÖSSZEEGYEZTETÉSÉVEL, valamint a munkával és a VEZETŐI tevékenységgel kapcsolatban felmerülő kérdések megoldásában segítem klienseimet, úgy a magánéleti, a munkához kapcsolódó, mint speciálisan a vezetői és a vállalkozói szerephez kapcsolódóan.
\

HR tanácsadóként

több ízben vettem részt kompetenciarendszerek kidolgozásában, kiválasztási folyamatok kivitelezésében, tapasztalatot szereztem a pszichológiai tesztek, a kompetencia- és viselkedésalapú interjúk alkalmazásában. Látom nap mint nap, hogy a munka és a magánélet közötti egyensúly megtalálása, az önérvényesítés és a célravezető karriermenedzsment kérdései mekkora kihívások elé állítják az életben és a munka világában érvényesülni akarókat.

Hiszem

hogy a változás, a fejlődés kulcsa az emberben van, és azok a tanácsadási helyzetek inspirálnak leginkább, amelyekben a klienseim felismerik és elfogadják a tényt, hogy a változás (a változtatás) kulcsa bennük van, és képesek szembenézni saját felelősségükkel, aktívan tenni azért, hogy a fejlődés, a változás megvalósuljon az életükben.
Azért választottam a pszichológusi, a coach pályát, mert hiszem, hogy érdemes segíteni másokat abban, hogy megtalálják saját útjukat. A tanácsadói munkám során a célom, hogy támogassam klienseimet a fontos célok megfogalmazásában, elérésében, azaz abban, hogy saját maguk hozzanak létre olyan helyzeteket, amelyek során örömforrássá válik a magánéletük, a munkájuk. Ha ugyanis egyszer megtapasztaltuk, mekkora ereje van annak, ha a magunk által fontosnak tartott célokat kitűzzük és elérjük, és ezáltal megvalósítjuk önmagunkat, az hihetetlenül megerősít bennünket, és bátrabban, önbizalommal felvértezve éljük tovább az életünket – úgy magánemberként, mint a dolgozó emberként.

Répáczki Rita pszichológus és coach

Ha többet szeretne tudni rólam:

TANULMÁNYOK, VÉGZETTSÉG:

\

2021-(2023.)

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Munka- és Szervezetpszichológus szakképzés
\

2008-2014.

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pszichológiai és Pedagógiai Kar, Munka- és Szervezetpszichológia Doktori Iskola; PhD fokozat (a Pszichológiai Tudományok Doktora)
\

2006-2008.

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pszichológiai és Pedagógiai Kar; Tanácsadó szakpszichológus
\

2000-2005.

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pszichológiai és Pedagógiai Kar; Pszichológus, pszichológia szakos középiskolai tanár

SZAKMAI TANULMÁNYOK, KÉPZÉSEK

\

2021- 2022.

Karriertanácsadó és karriercoach képzés
\

2021-2022.

Mediátor képzés, Dr. Fellegi és Winkler
\

2012-2013.

Coach képzés, Magyar Coaching-Pszichológiai Egyesület
\

2013.

E-learning tananyagfejlesztő (BME, Távoktatási és Felnőttképzési Központ)
\

2009.

Tranzakcióanalízis 101-es képzés, Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesület
\

2008.

CAPTain Mesterkurzus
Psidium Tesztszakértői Képzés
\

2007.

CAPTain Szakértői Képzés

írjon üzenetet

Vegyük fel a kapcsolatot, hogy segíteni tudjak céljai elérésében! Várom megkeresését!

1 + 12 =