Így dolgozom

Kérdése van? Beszéljünk, hogy tudjak segíteni, melyik az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatás!
Munkám során

célom megtalálni az egyensúlyt a pszichológiai tanácsadás alapossága és a coaching praktikussága között.

Az arányok minden esetben a kliens igényeihez igazítva, az általa megfogalmazott téma és cél függvényében kerülnek kialakításra. Nagyon fontos, hogy a folyamat során Ön rálásson saját működésére, felismerje a változás lehetőségét, eszközeit, mozgósítsa saját belső energiáit, és aktívan tegyen azért, amire szükség van saját fejlődése érdekében. Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga útja, ahol sikeres lehet, mind a magánéletben, mind a munkában.

Eszközök, módszerek

Munkám során a maximális hatékonyságra törekszem. Ennek érdekében összetett eszköztárral dolgozom, és igyekszem a rendelkezésemre álló portfólióból mindig a legmegfelelőebbet megtalálni. Ezeknek az eszközöknek és módszereknek a legfőbb funkciója, hogy segítsék közös utunkat a problémamegoldásban és a hatékony együttműködésben.

Tesztek és kérdőívek
Az ismerkedés, a kliens és a probléma megismerésének fázisában gyakran használok teszteket és kérdőíveket. Az eszközöket mindig az ismerkedési fázist követően a helyzet ismeretében állítom össze azzal a céllal, hogy a fejlesztéshez és a problémamegoldáshoz alkalmazandó eszköztárat a lehető leghatékonyabban tudjam megválasztani. A tesztek és a kérdőívek és más, egy sajátos szempontú rálátást adnak, a feltáró beszélgetésen túl többletinformációval szolgálnak.
Konzultáció
A konzultáció célirányos, protokoll mentén történő beszélgetést jelent, melynek célja a kliens és a hozott élethelyzet, probléma megismerése. A folyamatot kérdésekkel segítem annak érdekében, hogy a lehető legjobban átlássam és megértsem, mire van szüksége a kliensek az előrehaladás, a problémamegoldás, a fejlődés érdekében.
Önismereti eszközök
A konzultációs folyamatot mindig kiegészítem olyan feladatokkal, gyakorlatokkal, amelyek egy meghatározott struktúra mentén támogatják a gondolkodást és az önelemzést. Az eszközök egy részét a konzultációs alkalmakra történő felkészülés miatt adom, másokat közösen a konzultációk során dolgozunk fel.
Mediáció
A mediáció eszköztára a kapcsolati problémák, a konfliktusok megértését és feloldását segíti elő. Gyakran tapasztalom, hogy az egyéni szinten jelentkező szorongás hátterében kapcsolati problémák állnak, melyek egyéni szinten a – szorongáson túl – a hatékonyság csökkenését idézik elő. A kapcsolati nehézségek rendezését követően egyéni szinten is nő a hatékonyság és a jóllét. A mediációt igénylő problémák sokszor szervezeti szintű nehézségekben, teljesítményromlásban öltenek testet, ami akár ügyfélelégedetlenségben, fluktuációban, szervezeti pletykában, pszichoterrorban is megnyilvánulhat. Ilyen problémákra is megoldást nyújthat a mediáció.
Vezetői coaching
Hiszem, vallom és tapasztalom, hogy a szervezetek működésének motorja a vezető. Ő az, aki szerepével, energiáival, lelkesedével a folyamatok és a munkatársak hatékonyságának kulcsa lehet. A vezetői szerep nem könnyű, kihívásokkal teli, legyen szó akár egy friss, kezdő vezetői pozícióról, akár egy már bejáratott, rutinos működésről. A vezetői szerep folyamatában változik, és a vezetőtől is folyamatos alkalmazkodást kíván. Jelen korunk VUCA-kihívásai különösen megnehezítik ezt. A vezetői coaching szolgáltatás célja, hogy segítse vezető klienseimet azon az úton, amin haladnak vezetőként annak érdekében, hogy a vezetői szerep ne teher, hanem inspiráló kihívás és egy fejlődésre és önmegvalósításra lehetőséget biztosító terep legyen.
Tréning
A tréning olyan csoportos módszer, melynek célja egy adott, csoportos szintű problémának a megdolgozása. Tréninget a hasonló helyzetben lévők közös fejlesztése érdekében szoktunk alkalmazni. A hasonló helyzet fakadhat abból, hogy a munkatársak egy csapatként küzdenek valami nehézséggel, vagy akadályoztatva van hatékony együttműködésük. gyakran előfordul az is, hogy egy cégen belül a hasonló munkakörben dolgozókat fejlesztjük egy tréning keretei között. Azokban az esetekben hasznos ennek az eszköznek az alkalmazása, ha a téma közös, és a közös munka révén a tréningcsoport tagjai egymást is tudják segíteni.
Képzés, workshop
A munkahelyi hatékonyság gátja sokszor az, hogy az egyén vagy az adott csoport valamilyen információban, tudásanyagban hiányos. A közös munka keretei között tudok segíteni a hiányosság feltárásában, valamint annak meghatározásában, pontosan milyen jellegű fejlesztésre lehet szükség. A soft kompetenciákhoz kapcsolódó fejlesztésekhez konkrét módszereket, eszközöket ajánlok, és végig segítem a tanulási folyamatot.
Fókuszcsoport
E módszer a csoportos kommunikációt segíti. Azokban a helyzetekben érdemes alkalmazni, amikor valószínűsíthető, hogy a szervezetben minden tudás megvan, azt „csak” össze kell gyűjteni és közössé tenni. Külső szolgáltatóként, semleges szereplőként ebben a feltárási folyamatában tudok segíteni azzal, hogy facilitálom és kézben tartom a beszélgetést.

Az együttműködés

Maga az együttműködési folyamat egy olyan interaktív és személyre szabott támogatás, amely segítséget nyújt a magánélettel és a munkához kapcsolódó célok megfogalmazásában és elérésében.

I
E folyamatban szakemberként segítem és támogatom klienseimet, de bizony nem dolgozom helyettük. Ez egy közös munka , melyben megvan az én feladatom és a klienseim feladata is, és a folyamat elején megfogalmazott cél csak a közös erőfeszítés révén lesz elérhető.
I
Egy bizalmon alapuló közös munkáról van szó, amihez én szemléletet, módszereket, stratégiákat és eszközöket nyújtok.
I
A folyamat során Ön képessé válik céljai megfogalmazására és azok elérésére.
I
E folyamat során rávilágítok megnyilvánulásainak és magatartásmintáinak jellemző sajátosságaira, tudatosítom azokat. Ezekkel az őszinte és objektív visszajelzésekkel támogatom Önt abban, hogy ne térjenek le arról az útról, ami céljai eléréséhez vezet.
I
Az Ön motiváltsága nagyon fontos: kulcsfontosságú. A munkába csak akkor szabad belevágni, ha elkötelezett a változás és változtatás érdekében, és hajlandó energiákat mozgósítani.
I
A folyamat során a jelenre és a jövőre fókuszálunk, a kiegyensúlyozott életkörülmények és a hatékonyságának elérése a cél.
I
A folyamat általában egy 6-12 alkalmas sorozat. Hogy hány alkalomra van szükség, azt az első találkozás végén egyeztetjük, illetve a Csomagok menüpont alapján Ön is tud választani,
I
Egy alkalom időkerete: 60 perc.

Online pszichológiai konzultáció

Fontos számomra, hogy klienseimnek minden esetben személyes, interaktív, közös munkát biztosítsak. A koronavírus-járvány indította online trendváltozáshoz igazodva átmenetileg főként online segítem klienseimet, minden feltételt biztosítva problémáik kiegyensúlyozott körülmények között való hatékony megoldásához.

Természetesen bizonyos esetekben elengedhetetlenné válhat a személyes megbeszélés, így igény szerint Budapesten és Maglódon is van lehetőség találkozó egyeztetésére.

Töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapomat, és kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal!

írjon üzenetet

Vegyük fel a kapcsolatot, hogy segíteni tudjak céljai elérésében! Várom megkeresését!

1 + 8 =