Tanácsadás és coaching

Pszichológiai tanácsadás és coaching

Kinek szól a Pszichológiai tanácsadás és coaching szolgáltatásom?

Bárki fordulhat pszichológushoz, coach-hoz, aki kiegyensúlyozottabb, eredményesebb szeretne lenni, aki fontos döntés előtt áll, vagy aki egy konkrét cél érdekében szeretné személyiségét, önbizalmát vagy képességeit edzeni. A pszichológiai tanácsadás és coaching célja sosem a direkt tanácsadás. Ez a szolgáltatás a lelkileg egészséges felnőtt embereknek szól, akik szeretnének kiegyensúlyozottabbá, hatékonyabbá válni. Pszichológusként, coach-ként az egyén, a csapat és a szervezet optimális működésének elősegítését, kompetenciáik jobb kihasználását támogatom, beindítom a változást, és támogatom annak kivitelezését.

Pszichológiai tanácsadás

Miben segít?

\
célja a különböző életterületeken felmerült nehézségek oldása
\
az egyéni fókusz és cél megtalálásának elősegítése
\
az önmegvalósítás támogatása
\
a változási folyamat támogatása
\
segítséget nyújtani (újra) megtalálni az egyensúlyt a különböző magánéleti szerepekhez kapcsolódóan
\
a kedvetlenség, az ingadozó hangulat oldása

Pszichológus coach-ként mélyen hiszek a pszichológia és a coaching szemléletében és módszertanában, legyen szó akár fejlesztésről (dolgozók, vezetők, csapatok tekintetében) akár problémamegoldásról, vagy hatékonyság- és teljesítménynövelésről. A folyamatnak része a stratégia, a cél megfogalmazása, a professzionális, eredményorientált beszélgetés, a mély és releváns interaktív szakmai támogatás (személyre szabott beszélgetés, szakmai és online anyagok révén) és az önismeretfejlesztő munka is.

Hogyan segít?

A pszichológiai tanácsadás és coaching hatékony támogatást nyújt azoknak, akik fejlődni szeretnének a magánéletükben és a karrierjükben. Az előrelépéshez mélyreható beszélgetésekre és aktív, kölcsönös együttműködésre van szükség a coach és az ügyfele között.

A többalkalmas tanácsadások főként az egyéni célok meghatározásában segíthetnek, majd katalizálhatják az azokhoz vezető folyamatokat. Fontos azonban, hogy a felállított célok relevánsak és elérhetőek legyenek, támogassák az egyént a fejlődésben.

A coach iránymutatásával a kliens a saját erősségeit is megértheti. Sokan ugyanis nem ismerik a saját kvalitásaikat, emiatt pedig gyakran kudarcot élnek át. A tanácsadások felszínre hozhatják az egyén pozitív adottságait, majd előmozdíthatják azok kiaknázását. Ezzel párhuzamosan a kliens felismerheti és megtanulhatja kezelni a gyengeségeit is.

A tanácsadások másik markáns pontja a szemléletváltás. Az emberek többsége általában problémákat lát elvégzendő feladatok és kihívások helyett. A fejlődéshez ennek a nézőpontnak az ellenkezője szükséges, így a coaching során az egyén megtanulhatja, hogy a felmerülő gondokra kihívásokként tekintsen. A megoldott feladatok így mindig sikerélményt nyújtanak, ami az illető személy pozitív fejlődését szolgálja.

A coach az önismeret és az önreflexió elmélyítését oly módon támogatja, hogy az egyén megérthesse a saját értékeit, gondolatait és szokásait, majd azokra reflektálni tudjon. A folyamat ezen szakasza összhangba hozza a gondolatokat és a cselekedeteket. Ennek azért van jelentősége, mert az illető személy így lesz saját maga és a külvilág számára is következetes.

Pszichológus coach-ként minden figyelmem a hozzám forduló ügyfélre irányul, empátiával és szakmai ismereteimmel támogatom őt a fejlődés útján. Az egyénnek azonban magának kell megküzdenie a céljaiért és a pozitív változásokért, mivel tartós siker csak így biztosítható.

Ha szeretne sikeresebb lenni a karrierjében és harmonikusabb kapcsolatokra vágyik a magánéletében, a pszichológiai tanácsadás és coaching Önnek szól. Kérjen időpontot hozzám konzultációra!

írjon üzenetet

Vegyük fel a kapcsolatot, hogy segíteni tudjak céljai elérésében! Várom megkeresését!

4 + 8 =