Már hogyne lehetne egy fiatal vezető is hatékony? Kutatás indult, még lehet csatlakozni!

fiatal vezeto2Országos kutatás indul, amihez Te is csatlakozhatsz, amennyiben kíváncsi vagy arra, milyen önfejlesztési feladataid vannak, és hatékony vezető vagy-e/lehetsz-e. A kutatásban résztvevők kérhetnek személyes visszajelzést saját eredményeikről, mely egy coaching folyamat kiváló első lépése lehet, érdemes hát részt venni, és kitölteni a kérdőívet a bejegyzés alján lévő linken keresztül. A kutatás célja annak feltárása, mi a hatékony önmenedzselés és a hatékony vezetés záloga a 21. században. Az eredmények alapján beazonosítjuk azon dimenziókat, amelyek révén a munkatárs, a vezető egy innovatív üzleti környezetben hatékony lehet, továbbá a kutatás eredményei alapján egy olyan vezetőfejlesztési módszertant dolgozunk ki, amely a coaching folyamatán keresztül nyújthat segítséget az önmagukat fejleszteni kívánók számára.

Mi inspirálta a kutatás elindítását? 

A 21. században a munkaerőpiac modern szereplői sajátos kihívásokkal szembesülnek, főleg az üzleti szférában. Állandósult a folyamatos változás, amivel az egyén akkor tud lépést tartani, ha jellemző rá a folyamatos önfejlesztés, az önmenedzselés, a saját karrier aktív és tudatos alakítására való motiváció és készség. Ahhoz, hogy ezekkel a kihívásokkal az egyén megküzdjön, szükséges, hogy nyitottan, tudatosan és összetetten gondolkodjon a világról és önmagáról. Ezekre a változásokra alapvetően felkészülni nem lehet, éppen ezért mindig készenlétben kell állni, ami a maga nemében sajátos stresszforrás. Ráadásként ezek a változások nem csak egy-egy szeletét érintik a minket körülvevő közegnek, hanem sokszor általános átalakulásokat eredményeznek, teljesen új helyzetet teremtenek. A jellegzetes problémák nem jól körülhatárolhatók vagy egyértelműen meghatározhatók. Egy innovatív üzleti környezetben pedig ezek a hatások még fokozottabban jellemzőek, éppen ezért az üzleti életben boldogulni akarónak folyamatos készenlétben kell állnia, főleg ha vezető.

Igazi és hatékony vezetővé senki nem válik attól, hogy kinevezik. Azt is régóta tudjuk már, hogy bizonyos személyiségjegyek az egyént alkalmasabbá teszik a vezetésre, ugyanakkor az is egyre nyilvánvalóbb, hogy a személyiség önmagában kevés a hatékony vezetéshez. A kulcs tehát valami másban rejlik…

Ha Te is fiatal vezető vagy, vagy érdeklődsz a hatékony vezetés és a hatékony önmenedzselés háttere iránt, vegyél részt a kutatásban! A kitöltés kb. 30 percet vesz igénybe, a felmérés anonim, a válaszokból sem a kitöltő, sem a munkáltatója nem azonosítható. Amennyiben szeretnél, lehetőség van személyes visszajelzést is kérni saját eredményeidről, élj ezzel a lehetőséggel!

A kérdőív linkje: www.kerdoivem.hu/kerdoiv/672613100/

Posted in Blog.