Hogyan válassz pszichológust/coach-ot?

Az ember életében szinte bármikor, bármilyen életszakaszban előállhat olyan helyzet, hogy szükségesnek érzi egy szakértő segítő megkeresését és bevonását élete dolgaiba. A „szakértő” ugyanakkor elég diffúz fogalom, és félrevezető, mert az, hogy valaki szakértőnek címkézi magát például egy honlapon, még nem jelenti azt, hogy az is. Különösen igaz ez a segítő-támogató szakmákban, ez ugyanis egy olyan terület, ahol „ránézésre” senkiről nem lehet megmondani, érti-e a dolgát. Amikor viszont meg lehet mondani, addigra már a kliens akár rossz élményeken is túl lehet… A szakterület hozzáértőjeként gyakran hangzik el felém az a kérdés, hogyan érdemes támogató szakembert (értsd: pszichológust és/vagy coach-ot) keresni, választani. Mik a fontos szempontok, mit kell nézni, mit kell kérdezni annak érdekében, hogy laikusként el lehessen dönteni, ki a megfelelő szakember. Nos, a kérdés nem egyszerű, de ebben az írásban igyekeztem összegyűjteni azokat a szempontokat, amelyeket neked is át kell gondolni, mielőtt direkt formában is fölveszed a kapcsolatot a kiszemelt pszichológussal, coach-csal.

Álljanak itt most azok a legfontosabb szempontok, amire mindenképp figyelj, mielőtt választasz.

1. Referenciák: Mielőtt buzgón elkezdesz interneten keresgélni, érdemes ismerősökkel egyeztetni. Biztos van közöttük olyan, aki szintén járt már pszichológusnál vagy coach-nál, és számodra bármilyen info hasznos a döntéshozatal szempontjából, a jó és a rossz tapasztalat is. Szóval mindenekelőtt: kérdezd az ismerőseidet!

2. Megjelenés. Nem elhanyagolhatóak a pszichológus/coach személyes jellemzői sem, leginkább a megjelenése, a stílusa. Hiszen ez alapján fogod eldönteni, számodra szimpatikus-e. És teljesen normális, hogy ez az első szűrőd.

3. Nem. Meghatározó a neme is, hiszen a Te preferenciáidtól vagy a témától is függ, hogy egy nővel vagy egy férfivel tudsz jobban beszélgetni róla. Lehet, hogy egyik témáról inkább egy nővel beszélgetsz szívesen, a másikról meg inkább egy férfivel. De mindenképp gondold át ezt a szempontot is, mert fontos.

4. Imidzs és hírnév. Aztán persze érdemes a neten is utánanézni, azoknak is, akiket valamelyik ismerősöd ajánlott, és a neten is érdemes egy kört futni csak úgy, hátha így kerül a látóteredbe olyan szakember, aki jó lehet neked, de még előtte nem kaptál információt vele kapcsolatban. Ilyen esetben aztán már célirányosan is utána tudsz böngészni. Hogy hol? Például fórumokon, online cikkeken, online szakmai portálokon, szakfolyóiratokon, magazinokon, releváns TV műsorokon keresztül. Mit nyilatkozik, milyen témában jártas, hogyan nyilvánul meg ezekkel a témákkal kapcsolatban. Ez mind-mind olyan információ, ami segít téged abban, hogy szűkíteni tudd a felmerülő pszichológusok/coach-ok körét.

5. Szakértelem. Amikor már csak 2-3 szakember között dilemmázol, olvasgasd át alaposan a honlapjukat, a Facebook profiljukat. Nézd meg hova jártak egyetemre, milyen szakmai képzéseken vettek részt. Hiszen itt is – csakúgy, mint bármilyen más szakmában – nagyon fontos, hogy a képzettség minőségi legyen, azaz ne párnapos tanfolyamokon alapuljon a „tudás”. Az is fontos, mióta dolgozik az illető szakemberként, és milyen jellegű témákban, esetekben szerzett jártasságot. Mert természetesen ennek a szakmának is megvannak az alappillérei, ami témától függetlenül azonos, de azért ha igazán jót akarsz, érdemes szakterületre is „zoom-olni”, és valaki olyat választani, aki a téged érintő témában kifejezetten jártas.

Ha ezen szempontok alapján választottál, és már túl vagy az első találkozáson, akkor is vannak még szűrők, amire érdemes figyelni, és tudatosítani magadban, hogy a pszichológussal, coach-csal nem fogod egy alkalom alatt megoldani a problémát. Sőt, az is lehet, hogy az együttműködés elején picit még rosszabbul is érzed magad, mint vártad. Hiszen reálisan: mikor fordul az ember pszichológushoz/coach-hoz? Amikor a mindennapi problémák hirtelen túl megterhelővé, nehezen kezelhetővé, netalántán elviselhetetlenné válnak. Ilyen élethelyzetben azért dönt úgy az ember, hogy szakértő segítségét veszik igénybe, mert valaki olyannal akar a problémán dolgozni, aki várhatóan többre képes a lelki nyavalyák kezelését illetően, mint egy jó barát. Ez tehát egy újabb szűrő, ami a személyes találkozást követően szempont lehet: a szakértő, az szakértő.

6. Nem “jó barát”! Ha annyit tud, mint a legjobb barátod, barátnőd, az nem jó, az kevés. Nem elég, ha csak meghallgat, de az sem jó, ha a „tuti” megoldást kínálja. A dolga leginkább az, hogy objektív, kritikus és őszinte legyen veled a tanácsadási folyamat során, emellett pedig maximálisan elfogadó és támogató. Nem az a dolga tehát, hogy kritizáljon, minősítsen, de ha csak meghallgat és bólogat, az is kevés. Aki ítélkezik, vagy a „tuti” megoldást kínálja a problémádra, biztosan nem jó. A valódi szakértő nem propagálja magát a „mindenható vagyok” imidzzsel. A valódi hozzáértés (ezen a területen legalábbis :)) nem erről szól. Az a szakértő, aki igazán érti a dolgát, nagyon sokat kérdez, és gondolkodásra késztet téged önmagaddal kapcsolatban. Ugyanakkor soha nem mondja meg, direkt módon, mit „kell” tenned. Miért is tenné, nem tudhatja! Azt ugyanis TE tudod a legjobban. A pszichológus/coach dolga az, hogy elvezessen téged a megoldáshoz, a TE megoldásodhoz. Azaz, hogy olyan szempontokat hozzon be a látóteredbe, amire te magadtól nem gondoltál, de előre vivő lehet a problémád megoldása szempontjából. A jó pszichológus/coach az önismereted fejlesztésében, az önmagaddal kapcsolatos élmények tudatosításában, a személyedről való tanulásban segít és mozdít Téged előre.

Posted in Blog.