Ha váltani kell, váltani kell!

szinezd ujraÚj év…, új kezdet. Idevágó frázis így a 2015-ös év 3. napján. Hogy zártad a 2014-es évet? Elégedett vagy vele? Mit tervezel 2015-re? Milyen célt fogalmaztál meg? Mit szeretnél elérni? Változást tervezel? Változtatni szeretnél? Netán munkahelyváltáson gondolkozol? Sok kliensem teszi fel azt a kérdést, hogy ha az embernek van egy biztos állása, szabad-e ma munkahelyet váltani. A válasz egészen egyszerű: vannak helyzetek, amikor nem. „Csak úgy” és „minden áron” természetesen nincs értelme. De olyan helyzetek is vannak, amikor gondolkodni sem nagyon érdemes, mert teljesen egyértelmű, hogy váltani kell. Ez évi első írásunkban azokat a szempontokat gyűjtöttem össze Neked, amelyek fennállása esetén fölösleges dilemmázni, mert nyilvánvaló, hogy érdemes belevágnod az álláskeresésbe, és mihamarabb váltani.

  1. Már nem tölt el izgalommal, ha új projekt indul

Eleinte imádtad a munkádat, és lelkesen vágtál bele minden új napba és új feladatba, ma meg azt éled meg, hogy rutinszerűvé váltak a munkanapjaid. Ha ez így van, és időről időre azt éled meg, hogy nincs semmi inspiráló számodra a hétköznapok során, akkor érdemes elgondolkodni azon, hova tovább. Milyen kihívásra vágysz, mi tudna feltölteni és örömöt okozni Neked a munkában. Ennek megfelelően érdemes elkezdeni keresgélni. Mert bár tény, hogy a pénzért is dolgozunk, ha a munkádban már semmi más örömöd nincs, csak az, hogy fizetséget kapsz érte, ideje valami mást keresni.

  1. Nincs kihívás

Profi vagy már minden feladatban, és csukott szemmel is kiváló színvonalon el tudod azokat végezni. Nos, ez egy ideig motiváló, hiszen jó érzés megélni, hogy profi vagy valamiben. Utána azonban rettentő unalmassá válik. Ha már csak azt érzed, hogy a reggeli ébredés, munkába menetel és kávé után rutinszerűen válaszolsz az e-mailekre, és pipálod ki sorra az aznapi teendőket, kezdj el gondolkodni a munkahelyváltáson. Nem vagy ugyanis egy robot, hogy napról napra ugyanazt csináld ugyanúgy. A munkában is érezned kell, hogy „élsz”, kellenek az érdekes feladatok és kihívások. Ha nincs, keress!

  1. Nem versenyképes a fizetésed

Ha már egy ideje azt érzed, hogy nem vagy megfizetve, és cégen belül nem is tudsz tenni semmit annak érdekében, hogy ez változzon, szintén érdemes belevágni az álláskeresésbe. Egy ilyen helyzet ugyanis amellett, hogy erkölcsileg romboló, valós anyagi veszteséget is okoz. Sokan félnek váltani csak azért, mert nem elég magas a fizetésük, holott ez egy valós és racionális érv a váltás mellett. A túl alacsony fizetés alulmotiválttá tesz, negatív érzelmi beállítódást eredményez, és ennek következtében a feladatok iránti lelkesedésed csökken. Mivel ennek hatására csak visszafogottan veted be magad, idővel saját munkaerőpiaci értékességedet is csökkented ezzel.

  1. Ha mindig ugyanazt csinálod

A fejlődéshez változás kell. Ha mindig ugyanazt a feladatot végzed, egy idő után teljesen be fogsz szűkülni. Ennyire nem szabad specialistává válni, bővítsd a látókörödet, és vállalj újszerű feladatokat is. A rugalmasság manapság nagyon fontos, részben azért, hogy többféle feladat terén is rutinos légy, részben pedig hozzáállásod fejlesztése szempontjából, azaz, hogy ne ijedj meg, ha új kihívásokkal kerülsz szembe.

  1. Maradi cégnél dolgozol

Ha a topon akarsz maradni, ahhoz olyan vállalat is kell, ami követi a trendeket. Ha a cég elavult szemléletet, módszereket, technikákat alkalmaz, gondolkozz el azon, hogy megéri-e maradnod. A versenyképességedet ugyanis csak akkor tudod megőrizni, ha tisztában vagy a trendekkel, ismered a modern módszereket és technikákat. Ellenkező esetben lemaradsz.

  1. Mindig panaszkodsz

Az ismerőseid barátaid már többször jelezték, hogy sokat panaszkodsz? Netalántán benned is tudatosult már ez? Ha eljutottál oda, hogy „minden” elégedetlenséggel tölt el, akkor bizony váltani kell. Mindenekelőtt pedig vigyázni arra, hogy a negatív érzelmi beállítódás ne sodorjon el. A panasz lehet ugyanis jó eszköz is annak jelzésére a környezeted felé, hogy váltani szeretnél, és szóljanak, ha tudnak valami jó lehetőséget. Ugyanakkor, ha negatívvá, ellenségessé válsz, és ezt már a kollégáid, ügyfeleid is érzékelik, akkor azonnal lépni kell, hiszen ez romboló rád nézve is, és a többi érintettre nézve is.

  1. Nem tudsz kibontakozni

Egy pozíció akkor ideális, ha a lehető legjobbat hozza ki belőled, és lehetőséget biztosít arra, hogy az erősségeidre alapozva dolgozz. Ha erre jelenlegi pozíciódban nincs lehetőség, és ezáltal nem tudod megélni saját értékességedet és hatékonyságodat, már most kezdj el gondolkodni a váltáson, az ilyen állások ugyanis hosszú távon kiégetté és demotiválttá tesznek.

  1. Apró hibákat vétesz nap mint nap

Ha már nem múlik el nap úgy, hogy ne hibázz, az nem jó jel. Mert bár igaz a mondás, hogy „csak az nem hibázik, aki nem dolgozik”, azért van ebben egy határ, amit valószínűleg Te érzel a legjobban. Ha úgy érzed, a hibaráta már túl jelentős, gondolkodj el azon, mi ennek az oka. Tudatosítsd, mert hosszabb távon a bakikkal előnytelen következtetések levonására készteted a kollégáidat és a főnöködet.

  1. Rendszeresen harcolsz a főnököddel

A vezetőddel érdemes jól kijönni, ha ugyanis megtaláljátok a közös hangot, akkor a vezetőd az, aki segítheti céges karriered építését. Ő az, aki iránymutatást ad, és meghatározza számodra a működés feltételeit. Ha végképp azt érzed, hogy nem tudsz vele kijönni, váltani kell, és nagy valószínűséggel Neked. Ilyen esetben érdemes egyúttal némi önvizsgálatot is tartani: mi az, amit nem tudsz benne elviselni, hol hibázott ő, és hol hibáztál Te magad.

  1. Elkezdtél kételkedni önmagadban

Az igazán rossz munka legfőbb jellemzője, hogy saját magadba vetett hitedet is megkérdőjelezi, és elveszi az önbizalmadat. Ha a munkád révén a saját alkalmatlanságodat éled meg, váltani kell, ilyen esetben ugyanis valószínűleg a munka-személy illeszkedés nincs meg. Mert hiába jó külön a munka, és külön a Te személyed is, ha e kettő nem illik össze, akkor váltásra fel!

Posted in Blog.